S-a definitivat programul de concurs

În urma deciziei juriului de preselecţie, 42 de scurtmetraje vor concura anul acesta pentru marele premiu al Festivalului.

În total au fost înscrise în concurs 841 de pelicule. Conform deciziei juriului de preselecţie, în programul de concurs de aproximativ nouă ore, au fost admise 42 de scurtmetraje, printre care se numără 19 filme de ficţiune, 15 animaţii, 4 documentare şi 4 filme experimentale. Printre filmele cele mai apreciate România şi Franţa au câte şapte, Ungaria şase, Rusia cinci, iar Estonia patru creaţii. În total sunt reprezentate 17 ţări.

Membrii juriului de preselecţie au fost: Otília Ármeán (lector universitar la Universitatea Sapientia), György Durst (producător), Jenő Hartyándi (cineast independent), Szabolcs Előd Németh (jurnalist, critic de film, totodată directorul artistic al festivalului Alter-Native), Tibor Schneider (regizor, operator de imagine la Televiziunea Română).

O noutate în acest an este competiția regională, care este o secțiune separată, deschisă doar cineaștilor transilvăneni. Nouă scurtmetraje concurează pentru Premiul Ervin Schnedarek, printre care șase scurtmetraje, o animație și două documentare. Acestea vor fi proiectate în Sala Mică, iar două dintre ele au fost selectate şi în programul principal de concurs.

Lista filmelor selectate este disponibil sub meniul Program de concurs.