Filme artistice

Miercuri 1 noiembrie – 17:00 – 19:00

 

15+

 

Distribuţia: Nikolai Becker, Soliman Cruz, Bartholome Guingona, Olivier Ho Hio Hen, Alexandre Nguyen, Emmanuel Sto. Domingo, Dimitar Vasilev, Olivier Chen

 

Inspirat din fapte reale. 1996, undeva pe mare.

În timpul turei sale pe puntea unei nave transatlantice, Joel, un marinar filipinez religios, îl descoperă pe Dumitru, un pasager clandestin ascuns printre containere. Tânărul riscă să fie aruncat peste bord, în mijlocul oceanului, în cazul în care este descoperit de ofițerii taiwanezi ce conduc echipajul. Joel decide să-l ascundă, ca semn al credinței sale în Dumnezeu. În curând, începe un joc periculos de-a șoarecele și pisica. Când echipajul, prietenii, chiar și Dumnezeu însuși pare că-i întoarce spatele, Joel învață că trebuie să-și înfrunte singur crudul destin.

Miercuri 1 noiembrie 19:15 20:30

 

16+

 

Distribuţia: János Áfra, Attila Vidnyánszky jr. (voce), Éva Bata (voce)

 

În vara anului 1944, după ce fusese grav rănit în bătălia de la Iași, Heinrich Böll, caporal în armata germană, îşi petrecea convalescența la Sfântu Gheorghe, Debrecen și Szentes. În fiecare zi îi scria soției sale Annemarie, iar aceste mărturisiri intime și sincere au supraviețuit timpului. În perioada tratată de film a avut loc invazia din Normandia, evreii au fost deportaţi din Ungaria, iar von Stauffenberg a atentat la viaţa lui Hitler. Böll relatează despre toate aceste evenimente. Filmul explorează cu ce a contribuit această perioadă la viziunea umanistă și pacifistă a viitorului scriitor laureat al Premiului Nobel.

Miercuri 1 noiembrie 20:45 22:25

 

16+

 

Distribuţia: Emőke Pál, Zsolt Trill, Lajos Ottó Horváth, Iván Fenyő, Anna Fehér, Ildikó Tóth, Erika Tankó

 

La sfârșitul lui mai 2013, o țară întreagă urmărește cu sufletul la gură știrile despre dispariția în munții Himalaya a renumitului alpinist maghiar Zsolt Erőss împreună cu însoțitorul său. Cu toate că opinia publică încă speră la un final fericit, Hilda Sterczer, soția alpinistului anunță în transmisiune directă că este inutil să se organizeze noi expediții de salvare. În următoarele săptămâni presa încearcă să o discrediteze sistematic.

Filmul prezintă evenimentele petrecute din perspectiva soției lui Zsolt Erőss.

Joi – 2 noiembrie – 18:00 – 19:45

 

12+

 

Distribuţia: Máté Mészáros, Lia Pokorny, Abigél Szőke, Ákos Orosz, András Ötvös

 

Ungaria la mijlocul anilor 1980. Gyuri Maurer este un mecanic auto priceput din Veszprém care poate repara totul – chiar și mașinile mahărilor de partid. Familia lui stă ca pe jar, în câteva zile ar trebui să pornească în vacanță pe Riviera franceză, dar în loc de patru pașapoarte sosesc doar trei. Lui Gyuri îi vine o idee: împrumută mașina-minune lăsată la el de un maghiar disident. În loc să fie turiști maghiari în vest, cu mașina și actele germane vor fi turiști veniți din vest care se pot bucura de serviciile de lux la Balaton. Și habar n-au că mașina „împrumutată” le va duce direct în Războiul Rece…

Vineri – 3 noiembrie – 16:00 – 17:20 – SALA MICĂ

 

12+

 

Cucerirea timpului este un portret intim al lui Ágnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică în viață din lume, o vedetă eternă a gimnasticii care a făcut istorie în sportul din secolul XX, câștigând 10 medalii olimpice. Filmul urmărește un an din viaţa lui Ágnes, de la aniversarea celei de a 100-a zi de naştere până la împlinirea vârstei de 101 ani. Pe lângă scenele din viața ei de zi cu zi, povestea vieții sale extraordinare se dezvăluie din jurnalul său, din interviuri mai vechi și recente, în timp ce filozofia și valorile sale se relevă prin conversații profunde și intime. Povestea campioanei prinde viață pe marile ecrane cu ajutorul abundentelor înregistrări de arhivă și inserții animate.

Vineri – 3 noiembrie – 18:00 – 19:50

 

15+

 

Distribuţia: Szabolcs Thuróczy, Benett Vilmányi, Anna Szandtner, Levente Orbán

 

Ádám, un cioban în vârstă de 21 de ani, este un băiat singuratic căruia îi este rușine de bâlbâiala sa. Trăiește cu tatăl său cu trecut violent, dar care acum și-a găsit refugiu în religie. Ádám nu-și găsește locul în lume până când nu își dă seama că muzica rap îl poate ajuta să se exprime și să-și înfrunte frustrările. Versurile sale explicite și pline de furie atrag atenția tinerilor din zonă, iar el câștigă o popularitate neașteptată pe internet. Un concurs național de talente ar putea fi marea șansă pentru el, dar mai înainte va trebui să înfrunte autoritatea tatălui său…

Vineri – 3 noiembrie – 21:30 – 22:50

 

15+

 

Distribuţia: Cătălina Moga, Paul Ipate, Alex Velea, Elvira Deatcu, Bogdan Tulbure

 

Vera, medic veterinar la o gradină zoologică dintr-o mică localitate din Transilvania, este măcinată de probleme personale și are o cădere nervoasă. Un tigru de la Zoo evadează, iar Vera este nevoită să plece în căutarea lui. Filmul este inspirat de fapte reale petrecute la Sibiu în 2011.

Sâmbătă – 4 noiembrie – 14:00 – 15:50

 

15+

 

Distribuţia: Alex Calangiu, Cătălin Herlo, Ionuţ Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprişor

 

Sibiu, decembrie 1989. În haosul şi panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securişti şi civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel e capturat şi acuzat că e terorist.

Sâmbătă – 4 noiembrie – 17:30 – 18:55

 

15+

 

Distribuţia: Előd Bálint, András Hatházi, Katalin Sólyom, Lili Erdős

 

Rachiurile de casă de origine dubioasă provoacă multe dureri de cap, dar în combinație cu medicamentul experimental Zanox fac posibilă călătoria în timp, mai exact în trecut. Așa se întâmplă și lui Misi, care în loc de mahmureală se trezește din nou în fața bacalaureatului. Profitând de această situație neobișnuită, el o abordează cu mai multă încredere pe Janka, de care este îndrăgostit de mult timp, încearcă să prevină o crimă și reușește să citească din nou subiectul pe care urmează să-l primească la examenul de istorie. Însă uită de faptul că pentru a-și optimiza ziua, foarte multe lucruri trebuie să se potrivească. Iar combustibilul călătoriei, rachiul de casă, este pe terminate.

Sâmbătă – 4 noiembrie – 20:00 – 22:30

 

15+

 

E vară în Budapesta, liceanul Ábel se străduiește să se concentreze la examenul de bacalaureat, când își dă seama că s-a îndrăgostit lulea de cea mai bună prietenă a sa, Janka. Elevă eminentă, Janka este îndrăgostită fără speranţă de Jakab, profesorul de istorie căsătorit – care avuse o confruntare cu tatăl conservator al lui Ábel. Tensiunile unei societăți polarizate ies neașteptat la suprafață atunci când examenul de bacalaureat la istorie al lui Ábel se transformă într-un scandal național.

 

Distribuţia: János Gáspár Adonyi-Walsh, István Znamenák, András Rusznák, Rebeka Hatházi, Eliza Sodró, Lilla Kizlinger, Krisztina Urbanovits

Duminică – 5 Noiembrie 12:15 – 14:05

 

12+

 

Distribuţia: Zsolt Trill, Lili Horváth, Győző Szabó, Áron Molnár, Tamás Szalma, Lili Bordán, Gábor Reviczky, Zsolt László, István Hirtling, Zoltán Mucsi, Jakubowska Julia, Sándor Gáspár, Péter Forgács, János Derzsi, Géza Tordy

 

O aventură palpitantă, plasată în Europa secolului al XVIII-lea, în timpul Războiului de Șapte Ani. Andras Hadik, un carismatic general de husari, primește o misiune periculoasă de la împărăteasa Maria Terezia a Austriei. Alături de călăreții săi neînfricați trebuie să pătrundă în secret până la Berlin pentru a prăda capitala inamică în absența regelui Frederic al II-lea al Prusiei. Înaintând sub vălul nopții, parcurg cei 450 de kilometri în doar șase zile. Atacul îi lovește pe prusaci complet neașteptat și elementul surprizei asigură succesul misiunii. Armata lui Hadik părăseşte Berlinul ocupat înainte ca întăririle inamice să ajungă în oraș. Plin de acțiune, suspans și senzații tari, filmul prezintă unul dintre momentele mai puțin cunoscute ale istoriei, reînviind raidul îndrăzneț al lui András Hadik asupra Berlinului și legenda celor 24 de mănuși stângi.

 

Duminică – 5 Noiembrie – 14:20 – 15:50

 

15+

 

Distribuţia:Anghel Damian, Iulian Postelnicu, Crina Semciuc, Vasile Muraru

 

Ilie este polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e un mod de viață. În urma unei serii de evenimente violente la care asistă, dar și a tensiunilor care se acumulează, bărbatul se vede nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

Duminică – 5 Noiembrie 17:30 – 19:15

 

12+

 

Distribuţia: Attila Vidnyánszky jr., Zoltán Seress, Tibor Gáspár, László Szacsvay, András Sütő, Ildikó Tóth

 

József Antall conduce primul guvern maghiar democratic după căderea comunismului. După abia 6 luni de guvernare are parte de o provocare imposibil de prevăzut: taximetriștii protestează împotriva scumpirii benzinei, și nu trece mult timp până când blochează Budapesta, iar apoi întreaga țară. Acest film nu este doar o cronică a celor patru zile ale blocadei, ci arată și conflictele și înțelegerile din spatele ușilor închise. Mai mult, arată efectul crizei politice asupra vieții private a premierului și lupta sa pentru cel mai de preț ideal, democrația.