Filmkészítő workshop Breier Ádámmal

Az idei filmkészítő workshop vezetője Breier Ádám, aki többek közt  a „Lefkovicsék gyászolnak”, „A báró hazatér”, „Havanna, csak oda” című filmek rendezője.

A műhelymunka tematikája a hétköznapi konfliktusok. “A workshopon egy-egy forgatókönyv alapötletétől a forgatás előkészítésig végignézzük az alkotói folyamatot, tehát gyorstalpaló műhelyről van szó.  Azt, hogy mire mennyi hangsúlyt fektetünk és mivel mennyi időt töltünk, közösen döntjük el az alapján, hogy mire van több és mire van kevesebb igény. Terveim szerint ezen workshop során olyan hétköznapi konfliktusokból indulunk ki, amelyeket valóban ismerünk. Mondhatni a fikciós filmalkotás első lépéseit a valósból, az ismerősből, a megismerhetőből kezdjük, úgy mintha egy dokumentumfilmnek állnánk neki. Olyan konfliktusokat keresünk, amelyekben az egymásnak feszülőket nem a gonoszságuk, nem a rosszindulatuk hajt, hanem relatíve tiszta és jó szándékból mennek egymás agyára.

A workshopra kezdő és tanuló színészek, színház- és filmrendezők, operatőrök, forgatókönyvírók, drámaírók/dramaturgok, de más színházi és filmes szakmát (vágó, hangmérnök stb.) tanuló/művelő diákok/pályakezdők jelentkezését várjuk erdélyi egyetemekről, műhelyekből.

A közös munka november 4-6. között zajlik a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen.

Jelentkezni, érdeklődni november 1-ig van lehetőség az elod.nemeth@alternativeiff.ro e-mail címen.