ALTER-NATIVE 29

1.     Generalități:

·        Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE este organizat anual de către Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar din judeţul Mureş.

·        Cea de-a 29-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE va avea loc la în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2021.

2.     Condiţii de înscriere în competiţie:

·        Înscrierile se fac pe site-ul www.alternativeiff.ro

·        Nu se percepe taxă de înscriere.

·        Se pot înscrie filme realizate după 1 ianuarie 2019.

·        Durata filmelor înscrise nu poate depăși 30 de minute.

·        Nu există restricţii privind genul filmului.

·        Se completează câte un formular de înscriere separat pentru fiecare film în parte.

3.      Procedura de înscriere:

·        Formularul de înscriere se completează şi se trimite online.

·        Vă rugăm să completați formularul de înscriere cu exactitate şi în conformitate cu prevederile prezentului regulament, deoarece datele esenţiale – titlul filmului, numele regizorului, țara, anul producției, durata și genul – după procesarea înscrierii vor apărea automat pe site-ul festivalului.

·        La completare formularului de înscriere se uploadează cel mult două imagini din film (nu mai mari de 1 Mb), precum şi lista de dialoguri în limba engleză, într-un format comun care conține obligatoriu timecode-ul filmului (.srt, .sub).

·        În formularul de înscriere vă rugăm să menţionaţi URL-ul privat care permite vizionarea şi descărcarea filmului, precum şi parola asociată acestuia. 

·        Termenul limită pentru înscriere este 1 august 2021, orele 23:59 CET.

4.     Participarea la festival:

·        Un juriu de preselecţie independent va decide asupra participării filmelor în programul de concurs sau în programul adiţional al festivalului.

·        Lista filmelor selecţionate va fi publicată la începutul lunii septembrie pe site-ul festivalului la adresa: www.alternativeiff.ro. Numai acei autori vor fi anunţaţi prin e-mail, ale căror filme au fost selecţionate în programul de concurs.

·        Festivalul nu plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise.

·        Suportul cinematografic (de proiecţie) pentru programul de concurs trebuie să fie fișier HD.

5.     Premiile festivalului:

·        Premiile festivalului sunt acordate de un juriu internaţional şi au şi o componentă pecuniară. Sumele acordate sunt impozabile conform legislaţiei în vigoare.

·        Competiţia filmelor este una generală, în afară de premiul acordat pentru cel mai bun film studenţesc sau film de debut, premiile nu se acordă pe categorii.

6.     Folosirea materialelor în scopuri promoţionale:

·        Pentru promovarea festivalului, concurenţii autorizează folosirea de către organizatori a informaţiilor şi imaginilor trimise în scopul realizării catalogului festivalului dar și punerea la dispoziţia presei a acestor imagini/materiale video şi alte informaţii pentru difuzarea unor emisiuni TV dedicate Festivalului (fără pretenţii financiare). În cazul în care concurentul nu-și dă acordul pentru cele de mai sus, are obligația să înștiințeze organizatorii în scris. În cazul în care concurentul nu este de acord cu aceste condiţii, are obligația de a înștiința organizatorii în scris despre refuzul său.

7.     Politica privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal:

Prelucrarea datelor cu caracter personal – precum numele, prenumele, adresa de e-mail, ale unei persoane vizate – se va face de fiecare dată în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) și în concordanță cu reglementările de protecție a datelor în vigoare în România.

8.      Acceptarea termenilor:

·        Înscrierea la festival presupune acceptarea condițiilor menționate în prezentul regulament.


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Balassi Institute Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Bethlen Gábor Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Groupama Asigurari NetConf Phoneprest kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER Filmtett CineFun.ro Aarc Erdély TV Erdely FM Népújság Kiss FM Pontmaros Punctul Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió GaGa KPTV Atlas FM