Arhivă - ALTER-NATIVE 25

netWorks  – expoziție de grup itinerantă

VERNISAJ: joi, 9 noiembrie, 2017, orele 18:15 – LOCAȚII: Galeriile UAP, Camera K'Arte


Expoziția intitulată netWorks de la Mediul Contemporan MAGMA este o selecție din lucrările unor artiști din România, Ungaria și Slovenia, având la bază și vizualizând rețele. Expoziția își propune să prezinte într-un cadru de interpretare mai larg acele opere și proiecte care se bazează pe diferite tipuri de rețele, sisteme de relații. Fiind vorba de rețele, majoritatea dintre noi se vor gândi la internet și, în special, la rețelele de socializare; unele dintre lucrări chiar folosesc ca sursă internetul, dar cea mai mare parte dintre ele se bazează pe alte tipuri de rețele. Din expoziție face parte interviul lui Judit ANGEL cu cercetătorul de rețele BARABÁSI Albert-László, precum și proiectul website al lui Ray JOHNSON Grădina artei relațiilor din arhiva ARTPOOL Art Research Center, Budapesta.

Artiști:  Matei BEJENARU (ROU), Vasile CROAT / HORVÁTH László (ROU/HUN), CSIKI Csaba (ROU/HUN), IRWIN group (SLO), KISSPÁL Szabolcs (ROU/HUN), PACSIKA Rudolf (HUN), Lia PERJOVSCHI (ROU), SZOMBATHY Bálint (HUN/SRB), VÁNCSA Domokos (ROU/IRE) & proiecte curatoriale de Judit ANGEL (ROU/HUN/SVK) și din arhiva ARTPOOL Art Research Center (HUN)

Curatori: Ágnes-Evelin KISPÁL, József BARTHA și Attila KISPÁL

www.magmacm.ro 


Szilágyi Lenke: 1945 Fotografii de pe platoul de filmare

Expoziție fotografică


O expoziţie din fotografiile de platou realizate de fotografa Szilágyi Lenke în timpul turnării filmului 1945 de Török Ferenc. La deschiderea expoziției din Budapesta, operatorul de imagine Ragályi Elemér a spus că fotograful de platou este persoana care stă mereu în locul nepotrivit în străduinţa sa de a imortaliza procesul de filmare – încercând să captureze deodată cele mai frumoase momente din scenele turnate și momentele reprezentative ale muncii depuse în filmare.

„Fotografiile lui Szilágyi Lenke sunt de-a dreptul unice – ne arată simultan felul în care lucrează operatorul de imagine Ragályi, și proprie sa abilitatea cu care reușește să surprindă acele momente ale filmării care altundeva nu pot fi văzute. Iar aceste două lucruri se completează perfect. Imaginile în sine reprezintă stări copleşitoare; au fost compuse cu un sens estetic atât de riguros încât chiar dacă nu am știi ce fel de film este 1945, tot am putea să-i determinăm genul, atmosfera, ba chiar și perioada istorică.” (Szabó Ádám, fidelio.hu)


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Balassi Institute Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Bethlen Gábor Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Groupama Asigurari NetConf Phoneprest kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER Filmtett CineFun.ro Aarc Erdély TV Erdely FM Népújság Kiss FM Pontmaros Punctul Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió GaGa KPTV Atlas FM