Arhivă - ALTER-NATIVE 19

1 IN A BETTER WORLD (Denmark, Sweenden)
2010, 119:00 minute, Lung metraj

Regizor
SUSANNE BIER
Filmografia regizorului :
THE ONE AND AND ONLY (1999)
OPEN HEARTS (2002)
BROTHERS (2004)
AFTER THE WEDDING (2006)
THINGS WE LOST IN THE FIRE (2007)


Producător
Sisse Graum Jørgensen (Zentropa Entertainment)
Operator de imagine: Morten Soborg

Sinopsis
The story traces elements from a refugee camp in Africa to the grey humdrum of everyday life in a Danish provincial town. The lives of two Danish families cross each other, and an extraordinary but risky friendship comes into bud. But loneliness, frailty and sorrow lie in wait. Soon, friendship transforms into a dangerous alliance and a breathtaking pursuit in which life is at stake. Susanne Bier’s new feature film is a drama about the destruction of the idyll and the personal choice between revenge and pacifism.
2 Pál Adrienn (Hungary, France, Austria)
2010, 138:00 minute, Lung metraj

Regizor
Kocsis Agnes
Filmografia regizorului :
Friss levego - 2006
Pal Adrienn - 2010

Producător
Ferenc Pusztai (KMH Film)
Operator de imagine: Ádám Fillenz

Sinopsis
n/a
3 Children of the Green Dragon (Hungary)
2011, 93:00 minute, Lung metraj

Regizor
Miklauzic Bence
Filmografia regizorului :
2000 Valaki kopog (TV series) (segment "A cenzor")
2002 Ébrenjárók
2005 Fejezetek az Erények könyvéből (TV movie) (segment "Állhatatottság")
2006 Hősöm tere (short)
2006 A harmadik fiú (TV movie)
2009 Hajónapló (TV series) (segment "Barbárok")
2011 A zöld sárkány gyermekei

Producător
Berger József (Mythberg Films)
Operator de imagine: Vecsernyés János

Sinopsis
Máté, un agent imobiliar divorţat şi singuratic, primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii. Depozitul este închiriat de un grup de chinezi care-şi ţine acolo bunurile mai mult sau mai puţin legale. Miile de cutii sunt păzite de un chinez, Wu, care şi trăieşte în depozit. Aproprierea forţată îi va face pe cei doi bărbaţi singuri pe lume să lege o surprinzătoare prietenie.

Distribuţia: Rátóti Zoltán, Yu Debin, Bánfalvi Eszter, Lengyel Ferenc, Shan Yu Jie, Egyed Attila, Thuróczy Szabolcs, Uwe Lauer
4 WOMB (Germanz, Hungary, France)
2010, 107:00 minute, Lung metraj

Regizor
Benedek Fliegauf
Filmografia regizorului :
2007 MILKY WAY (Tejút)
2004 DEALER
2003 FOREST (Rengeteg)

Producător
Gerhard Meixner (Razor Film Production)
Roman Paul (Razor Film Production)
Andras Muhi (Inforg Studio)
Operator de imagine: Peter Szatmári

Sinopsis
Când Rebecca se întoarce în casa bunicului ei, îl reîntâlneşte pe iubitul ei din copilărie, Thomas. El o părăseşte pe prietena lui Rose, iar povestea lor de dragoste continuă de unde a rămas. Până când Thomas moare într-un accident de maşină. Devastată, Rebecca are gânduri de sinucidere, dar află alinare în ideea că ar putea să îl cloneze pe Thomas. Deşi societatea se împotriveşte, ea face planuri să-i dea naştere lui Thomas, readucându-şi la viaţă dragostea pierdută. În casa bunicului Rebeccăi, Thomas…
5 Tender Son: The Frankenstein Project (Hungary, Austria, Germany)
2010, 105:00 minute, Lung metraj

Regizor
Kornél Mundruczó
Filmografia regizorului :
2010 - Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv
2008 - Delta
2005 - Elveszett tárgyak (Lost and Found)
2005 - Johanna

Producător
Viktória Petrányi (Proton Cinema Ltd)
Operator de imagine: Erdély Mátyás

Sinopsis
Cu mult timp în urmă, un tânăr are un copil pe care îl abandonează fãră să mai stie ce s-a ales de el. Acum la 17 ani, fiul său Rudi se întoarce acasă sperând să fie reunit cu familia sa după multi ani petrecuti într-o casă de copii. Revenind la mama sa, el speră să găsească acceptare, afectiune si cel mai important, să afle cine este tatăl său. când ajunge acasă îsi dă seama că nu este binevenit aici. Din greseală, Rudi ajunge la un casting pentru un rol principal într-un film. Regizorul filmului este impresionat de inocenta lui si crede că a găsit actorul pentru rolul principal. Dar un eveniment teribil îi compromite intentiile bune lui Rudi, iar el devine un criminal căutat. Regizorul îsi dă seama după aceasta că Rudi este de fapt fiul său, propria lui creatie monstruoasă. Singura optiune a regizorului este să îsi acompanieze fiul, care căuta iertare, în drumul lui inevitabil dar brutal si să încerce să se apropie de el.
6 The World is Big and Salvation Lurks Around the Corner (Bulgaria, Germany, Slovenia, Hungary)
2008, 105:00 minute, Lung metraj

Regizor
Stephan Komandarev
Filmografia regizorului :
ALPHABET OF HOPE 2003
BREAD OVER THE FENCE 2002
DOGS’ HOME 2000

Producător
Karl Baumgartner (Pandora Film)
Danijel Hočevar (Emotion Films)
Thanassis Karathanos (Pallas Film GmbH)
Stefan Kitanov (ART FEST Ltd)
Andras Muhi (Inforg Studio)
Operator de imagine: Emil Hristow

Sinopsis
The World is Big and Salvation Lurks around the Corner, bazat pe bestseller-ul scriitoarei bulgăroaice Ilija Trojanow, spune povestea lui Alex, un tânăr care, cu ajutorul carismaticului său bunic, Bai Dan, se îmbarcă într-o călătorie semi-iniţiatică, înarmaţi cu un tandem şi un joc de table - joc la care bunicul lui Alex este un adevărat maestru -, de redescoperire a sinelui.
7 East Side Stories (Hungary)
2010, 90:00 minute, Lung metraj

Regizor
Bollók Csaba Török Ferenc Bodzsár Márk Hajdu Szabolcs
Filmografia regizorului :
n/a

Producător
Bodzsár István (Unio Film)
Operator de imagine: Reich Dániel Lovasi Zoltán Nagy András Garas Dániel

Sinopsis
Jurnal de bord, un serial despre cei 20 de ani trecuţi de la schimbarea de regim are acum o variantă de lung-metraj. Conţine patru episoade din serial, care au primit înfăţişări şi titluri noi. Cele patru filmuleţe sunt încadrate de un generic muzical nou.

Distribuţia: Radnay Csilla, Telekes Péter, Csomós Mari, Garas Dezsô, Nagy Ervin, Tóth Anita, Andi Vasluianu, Török-Illyés Orsolya, Rába Roland, Trill Zsolt, Rezes Judit
8 The Maiden Danced to Death (Hungary - Canada - Slovenia)
2011, 106:00 minute, Lung metraj

Regizor
Hules Endre
Filmografia regizorului :
Debut film

Producător
Garami Gábor Michael A. Dobbin Igor Pedicek (Cinema-Film (Hungary), Quiet Revolution Pictures (Canada), Casablanca Film Production (Slovenia))
Operator de imagine: Zsigmond Vilmos Honti Zoltán

Sinopsis
Steve, un dansator devenit impresar revine după 20 de ani în ţara sa natală, Ungaria. Regimul socialist care l-a alungat nu mai există. Tatăl său, fost activist de partid s-a pensionat, dar fratele său mai mic lucrează şi acum cu aceeaşi companie de dans, în acelaşi studio prăpădit în care au început împreună. În plus, între timp s-a căsătorit cu Mari, fosta iubită a lui Steve. Cei doi fraţi decid să repună în scenă ultimul lor succes comun, un spectacol de dans bazat pe balada „Fata dansată până la moarte”. Dacă Gyula reuşeşte să îndeplinească standardele profesionale riguroase ale lui Steve, acesta va duce spectacolul într-un turneu mondial pentru a relansa carierele lor stagnante. Dar umbrele trecutului încep să bântuie când Steve se hotărăşte să se revanşeze pentru vechile nedreptăţi. Îndreptându-se spre răfuiala finală filmul combină cu o glisare perfectă scenele dramatice cu muzica şi dansul. Cuvintele neputincioase sunt înlocuite de dansul care ne dezvăluie secrete trecutului şi sentimentele protagoniştilor ascunse chiar de faţă de ei înşişi.

Distribuţia: László Zsolt, Hules Endre, Melkvi Bea, Deborah Kara Unger, Stephen McHattie, Boris Cavazza, Minu Kjuder, Zsigmond Emőke, Gil Bellows, Kovács Lajos, Honvéd Táncszínház
9 Retrace (Hungary - Sweden - Romania)
2010, 98:00 minute, Lung metraj

Regizor
Elek Judit
Filmografia regizorului :
n/a

Producător
Elek Judit (Dániel Film Stúdió (Hungary))
Thomas Eskilsson, Johan Fälemark, Peter Hiltunen (Illusion Film&Television (Sweden))
Cornelia Palos (Artis Film (Romania))
Operator de imagine: Berger László

Sinopsis
Eroina principală a peliculei, Katherine, a supravieţuit în copilărie Holocaustului într-un sat din Ardeal, apoi s-a stabilit în Suedia. În 1980 se întoarce pentru prima dată într-o vizită pe pământul natal, împreună cu familia iar amintirile fericite sau înfricoşătoare ale uitatei copilării se re-întrupează, ba mai mult, trebuie să facă faţă realităţii apăsătoare a dictaturii ceauşiste şi iubirii născânde dintre soţul său şi propria ei soră. În paralel, ni se arată şi povestea - sfârşită tragic - a lui Sandor, prietenul şi iubirea ei din copilărie, care acum este un pădurar al Dictatorului.

Distribuţia:Kathleen Gati, Philip Zandén, Demeter András, Shara Clark, Péter Hilda, Kenderesi Manna, Molnár Gizella, Váta Lóránd, Dukász Péter, Lukáts Andor, Gajzágó Zsuzsanna, Gasparik Attila, D. Albu Annamária Szanyi Hanna
10 Best Intentions (Romania - Hungary)
2011, 105:00 minute, Lung metraj

Regizor
Adrian Sitaru
Filmografia regizorului :
Best Intentions / Din dragoste cu cele mai bune intenții / Szívből jövő szeretetből (2011)
Pescuit sportiv / Hooked / Sporthorgászat (2008)

Producător
Ada Solomon (HI FILM (Romania))
Vágási Emőke (COR LEONIS FILMS (Hungary))
Monica Lăzurean-Gorgan (4PROOF FILM (Romania))
Operator de imagine: Adrian Silișteanu

Sinopsis
„Din dragoste cu cele mai bune intenţii” spune povestea lui Alex, un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viața lui Alex iese de pe făgașul normal. La spital, Alex se găsește prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situația ținând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el își imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greșeli și totul din dragoste, cu cele mai bune intenții.

Distribuţia: Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, Marian Râlea
11 Hunting Down Small Predators (Bulgaria)
2010, 100:00 minute, Lung metraj

Regizor
Cvetodar Markov
Filmografia regizorului :
Debut film

Producător
Christian Nochev (Andy Film)
Operator de imagine: Anton Bakarski

Sinopsis
Un tânăr are probleme de comunicare şi merge la psihiatru. Se îndrăgosteşte la prima vedere, apoi se întâlneşte cu trei prieteni şi se alătură micii lor comunităţi. Pentru a face rost de bani cei patru tineri naivi decid să şantajeze o femeie mai în vârstă. Nici nu bănuiesc că un străin cu un trecut întunecos şi un prezent problematic le va întoarce vieţile pe dos. O poveste despre dragoste şi disperare, speranţă şi dezamăgire, răzbunare şi revelaţie.

Distribuţia: Marian Vulev, Hristo Shopov, Stefan Mavrodiev, Vladimir Georgiev, Silvia Petkova, Yana Titova, Liudmila Slaneva and students from the National Theatre and Film Academy Sofia
12 Footsteps in the Sand (Bulgaria)
2010, 89:00 minute, Lung metraj

Regizor
Ivailo Hristov
Filmografia regizorului :
2002 Emigrants
2007 My Friends Call Me Old Chap
2010 Footsteps in the Sand


Producător
Assen Vladimirov (Pro Film)
Operator de imagine: Emil Christov

Sinopsis
Pe aeroport, Slavi spune povestea vieţii sale unui tânăr ofiţer vamal şi colegilor săi. Evocă amintirea prietenei sale din copilărie, care a promis că se va mărita cu el. In adolescenţă se iubeau cu pasiune, dar după un timp Nelly l-a părăsit pentru un alt tânăr. Când Slavi a început să aibă probleme cu miliţia bulgară s-a decis să evadeze în Vest, trăind mulţi ani în Austria şi în Statele Unite. Până la urma Slavi se întoarce în Bulgaria. De ce?

Distribuţia: Ivan Barnev, Yana Titova, Assen Blatechki, Deyan Donkov, Karla Rahal, Velko Kunev, Labina Mitevska, Franklin O. Smith, Vassil Mihailov, Milko Yovchev
13 Shelter (Bulgaria)
2010, 88:00 minute, Lung metraj

Regizor
Dragomir Sholev
Filmografia regizorului :
Debut feature film

Producător
Rossitsa Valkanova (Klas Film)
Operator de imagine: Krum Rodriguez

Sinopsis
În timp ce au schimbat posturile TV, au pus murături ori au discutat politică, părinţii lui Rado, un băiat în vârstă de 12 ani, să îşi vadă copilul crescând. Acum nu reuşesc să înţeleagă de ce nu-i pasă că prin dispariţia sa de două zile le-a cauzat coşmaruri şi de ce este gata să fugă de acasă cu primii drogaţi cu care s-a întâlnit pe stradă.


Distribuţia: Cvetan Daskalov, Yanina Kasheva, Kaloyan Siriiski, Silvia Gerina, Irena Hristoskova

PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Balassi Institute Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Bethlen Gábor Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Groupama Asigurari NetConf Phoneprest kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER Filmtett CineFun.ro Aarc Erdély TV Erdely FM Népújság Kiss FM Pontmaros Punctul Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió GaGa KPTV Atlas FM