Hírek »
2021-08-12

Filmkészítő workshop Visky Ábel filmrendezővel

Mindannyiunk arca számos titkot rejt. A hétköznapi életünkben folyton ezeket fejtegetjük, próbálunk megfejtést találni arra, hogy milyen érzések, gondolatok és történetek húzódnak meg a másik ember vonásai mögött. A workshop kiindulópontja az arc mögött rejlő karakter. Milyen fiktív személyiséget, milyen kapcsolati hálót, milyen hátteret képzelek el, ha ránézek egy arcot ábrázoló fotóra? Mi az, amit már a nélkül is hordozhat, hogy egyáltalán megszólalna, vagy interakcióba kerülne bárkivel? És ha már pontosan megrajzoltuk a karaktert: hogyan, milyen élethelyzetben, milyen közegben kerülhet kapcsolatba egy másik, majd egy harmadik hasonlóan felépített karakterrel? És mit eredményezhet egy ilyen találkozás az ő életükben?

A workshop során a résztvevő színészhallgatókról készült portrék alapján fiktív karaktereket építünk fel, majd megvizsgáljuk, hogy milyen találkozás-jelentek történhetnek meg közöttük. Olyan helyzeteket keresünk, amelyek felszínre hozzák az adott karakter mélyebb, rejtettebb vonásait is, és valamilyen változást eredményezhetnek az életükben. A helyzetek alapján improvizációs jeleneteket forgatunk, amelyek egy közösen meghatározott tematika mentén kapcsolódnak össze.

 A műhelyfoglalkozásra színésznek, színház- és filmrendezőnek, operatőrnek, forgatókönyvíróknak, drámaírónak készülő, de más színházi és filmes szakmát tanuló diákokat is várunk minden erdélyi egyetemről. A közös munkára szeptember 27-30. között kerül sor Marosvásárhelyen. Jelentkezni szeptember 15-ig lehet, az elod.nemeth@alternativeiff.ro e-mail címen.


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Balassi Institute Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Bethlen Gábor Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Groupama Asigurari NetConf Phoneprest kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER Filmtett CineFun.ro Aarc Erdély TV Erdely FM Népújság Kiss FM Pontmaros Punctul Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió GaGa KPTV Atlas FM