Arhívum - ALTER-NATIVE 25

Szerda – november 8. – 19:30

Lassú vonat – HOBO BOB DYLAN koncertje


Földes László Hobo – ének

Közreműködnek: Brády Márton – gitár, Gál István – dob, Igali Csanád – billentyűs hangszerek, Kiss Zoltán – gitár, Pengő Csaba – nagybőgő  

„Bob Dylan a 60-as évek elején írt első dalaival felrobbantotta a rockzene szövegírási szabályait és gyakorlatát. Mick Jaggert, John Lennont, Neil Youngot és másokat új útra vezetett. Háromszor láttam élőben és megdöbbenve észleltem, hogy nem üdvözli a közönséget, nem köszöni meg a tapsot és nem búcsúzik el. Dylan nélkül a rockzene nem tudta volna átlépni a hagyományos popzene korlátait, nem véletlen, hogy dalait sok ezren dolgozták fel. Számomra most jött el az ideje, hogy a néger bluesok, a Rolling Stones, Jim Morrison, Tom Waits és Vlagyimir Viszockij magyarul énekelt számai mellé rakjam Dylan 15 általam lefordított dalát.” (HOBO)


Csütörtök – november 9. – 19:45

1945 – Film a hangok felől

a Takarmánybázis Tandem mozikoncertje


Gőz László – kagylók, basszustrombita

Szemző Tibor – fuvolák, narráció

A Takarmánybázis kettőse ezen az esten mutatkozik be először Marosvásárhelyen. Előadásuk egyfajta élő továbbgondolása, kitágítása az 1945 című film Szemző Tibor által komponált zenei világnak. Gőz a rá jellemző hasonlíthatatlan felfogásban reflektál a film hangjaira, Szemző narrátorként kalauzolja a koncert közönségét e különleges időutazáson, 1945 nyarának egyetlen napjára fókuszálva, felidézve a zenei kompozíció forrásait és az inspirációul szolgáló szövegeket. A rendhagyó est vizuális képanyagát, Ragályi Elemér fekete-fehér képsorainak filmbeli részletei és kimaradt kockái, illetve korabeli fotográfiák erősítik.


Péntek – november 10. 21:30The Office Club

Soul Serenade


Adelina Chivu – ének, kazoo, u-bass

Andrei Rotariu – ének, gitár, szájharmonika, tambura

Codruţ Andrei – mandolin

A Soul Serenade az old-time blues&jazz irányzat új és friss akusztikus átértelmezése, amely Chicago utcáiról a Dél poros utcáiig kalauzol el.

2013 márciusában a zenekar második helyet nyert a Toulouse-i Európai Blues-Fesztiválon (European Blues Challenge), elsőként képviselve Romániát ezen a rendezvényen. 2013 novemberében a bukaresti trió a Grammy-díjas Rhiannon Giddens & Layla Mccalla előzenekaraként lépett fel a híres franciaországi Blues Sur Seine fesztivál keretében.


Szombat – november 11. – 18:00

Kozma Orsi Quartet

Prints Of 10 Years (Tíz év lenyomatai)


Kozma Orsi – ének

Cseke Gábor – zongora

Hárs Viktor – basszusgitár

Pusztai Csaba – dobok

Kozma Orsi megnyerő színpadi jelenléte, kristálytiszta énekhangja, Cseke Gábor zongoraművész, a zenekar egyik zeneszerzőjének érzékeny, virtuóz játéka, Hárs Viktor basszusgitáros, zeneszerző, szövegíró markáns, színes jelenléte és Pusztai Csaba dobos játékos, pontos kísérete eggyé forrva izgalmas élményt nyújt a vokális jazz kedvelőinek.

A három stúdiólemezzel (Hide And Seek, Embrace, Soulprints), több díjjal, rengeteg magyarországi és külföldi fellépéssel bíró Kozma Orsi Quartet idén ünnepli 10. születésnapját. Egy különleges „Best Of” koncerttel ünnepelték ezt márciusban, melyben válogatást nyújtottak teljes repertoárjuk legjobb szerzeményeiből, kedvenc feldolgozásaikból (Sting, Viktoria Tolstoy, LGT), de az erre az alkalomra született új dalok is elhangzottak.Ezzel a koncerttel mutatkozik be a Kozma Orsi Quartet erdélyi és bukaresti koncertjein is.

https://www.facebook.com/kozmaorsiquartet

https://www.youtube.com/user/KozmaOrsiQuartet


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Balassi Institute Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Bethlen Gábor Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Groupama Asigurari NetConf Phoneprest kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER Filmtett CineFun.ro Aarc Erdély TV Erdely FM Népújság Kiss FM Pontmaros Punctul Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió GaGa KPTV Atlas FM