ALTER-NATIVE 28

REGULAMENTUL FESTIVALULUI


1. Generalități:

▪ Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE este organizat anual la Palatul Culturii din Târgu Mureş de către Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar din judeţul Mureş.

▪ Cea de-a 28-ea ediţie a Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE va avea loc la în perioada 4-8. noiembrie 2020.


2. Condiţii de înscriere în competiţie:

▪ Nu există taxă de înscriere.

▪ Nu există restricţii privind genul filmului.

▪ Pentru a fi eligibile, filmele înscrise trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- durata maximă a filmului să fie de 30 de minute.

- să fie produse după 1 ianuarie 2018.

- să fie transmis sub forma de fişier HD descărcabil.

- să nu fi fost înscris la nici o altă ediţie anterioară a festivalului.

- să nu poate fi vizionat (în întregime) pe site-uri publice de partajare video. Festivalul îşi rezervă dreptul de a elimina filme, chiar şi după ce selecţia finală a fost anunţată public, dacă acestea au fost puse online la dispoziția publicului larg.

▪ Se va completa câte un formular pentru fiecare film înscris.

▪ Un film înscris și selectat în competiția Festivalului nu poate fi retras ulterior.


3. Procedura de înscriere:

▪ Formularul de înscriere se completează şi se trimite online. La completare se uploadează cel mult două imagini din film (nu mai mari de 1 Mb) şi lista de dialoguri în limba engleză, într-un format comun care conține obligatoriu timecode-ul filmului (.srt, .sub).

▪ În formularul de înscriere vă rugăm să menţionaţi URL-ul de unde filmul poate fi descărcat, respectiv parola necesară pentru descărcare.

▪ Filmele vor fi acceptate doar în forma fişierelor digitale, rezoluţie HD, ori în lipsa variantei HD la ceea mai bună rezoluţie existentă.

▪ Nu este necesar printarea formularului de înscriere.

Data-limită pentru recepţionarea formularelor de înscriere şi a filmelor este 31 august 2020.

În cazul în care până la termenul stabilit filmul nu ajunge la organizatori înscrierea va fi anulată.


4. Participarea la festival:

▪ Un juriu de preselecţie independent va decide asupra participării filmelor în programul de concurs sau în programul adiţional al festivalului.

▪ Lista filmelor selecţionate va fi publicat la începutul lunii octombrie pe site-ul festivalului la adresa: www.alternativeiff.ro. Numai acei autori vor fi anunţaţi prin e-mail, ale căror filme au fost selecţionate în programul de concurs.

▪ În cazul filmelor selecționate, participanții vor trimite copiile de proiecție într-unul dintre următoarele formate digitale: H.264, AVI, MOV sau MPEG-2, rezoluţie HD ori în lipsa variantei HD la ceea mai bună rezoluţie existentă. Fișierele digitale pot fi încărcate pe serverul ftp al festivalului sau trimise prin transfer electronic.

▪ Toate filmele cu dialog trebuie să aibă subtitrare în limba engleză.

▪ Festivalul nu plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise.


5. Premiile festivalului:

▪ Premiile festivalului constau în bani şi sunt acordate de un juriu internaţional.

▪ Competiţia filmelor este una generală, nu se acordă premii pe categorii. Juriul va premia cele mai bune filme, indiferent de categoria acestora.

▪ Festivalul are un premiu special, acordat pentru cel mai bun film studenţesc sau film de debut.


6. Folosirea materialelor în scopuri promoţionale:

▪ Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE îşi rezervă dreptul de a proiecta o secvenţă din film sau filmul complet în scopuri didactice şi de promovare a festivalului în cadrul evenimentelor de gen, în selecţiile ‘Best of’, ce cuprind palmaresul ultimei ediţii, în cadrul festivalurilor la care ALTER-NATIVE este invitat.

▪ Pentru promovarea festivalului, concurenţii autorizează (fără pretenţii financiare) folosirea de către organizatori a informaţiilor şi imaginilor trimise în scopul realizării catalogului festivalului dar și punerea la dispoziţia presei a acestor imagini / materiale video si alte informaţii pentru difuzarea unor emisiuni TV dedicate Festivalului.


7. Acceptarea termenilor:

▪ Participarea la festival presupune acceptarea condițiilor menționate în prezentul regulament.


PARTNER Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Universitatea de Artă Teatrală Teleki Téka Balassi Institute MEDIAWAVE Jazz&Blues Club Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Nemzeti Kulturális Alap Bethlen Gábor Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Groupama Asigurari NetConf Phoneprest kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER Filmtett CineFun.ro Aarc Erdély TV Erdely FM Népújság Kiss FM Pontmaros Punctul Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió GaGa KPTV Atlas FM