ALTER-NATIVE 25

 REGULAMENTUL FESTIVALULUI

1.      Generalități:

·         Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE este organizat de către Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar din judeţul Mureş şi este cel mai vechi festival internaţional de film de scurt-metraj din România.

·         Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE este un eveniment ce se desfăşoară anual, iar cea de-a 25-a ediţie va avea loc în Târgu Mureş în perioada 8-12. Noiembrie 2017.

 

2.      Condiţii de înscriere în competiţie:

·         Nu există taxă de înscriere.

·         Nu există restricţii privind genul filmului.

·         Se acceptă doar filme produse după 1 ianuarie 2015.

·         Durata maximă pentru filmele înscrise este de 30 de minute.

·         Filmele pot fi înscrise o singură dată. Nu se acceptă filme înscrise pentru preselecţie la ediţiile anterioare ale festivalului.

·         Nu se acceptă filme care pot fi vizionate pe site-uri publice de partajare video. Festivalul îşi rezervă dreptul de a elimina filme, chiar şi după ce selecţia finală a fost anunţată public, dacă acestea au fost puse la dispoziția publicului larg online.

·         Se va completa câte un formular pentru fiecare film înscris.

 

3.      Procedura de înscriere:

·         Formularul de înscriere se completează şi se trimite online. La completare se uploadeză cel mult două imagini din film (nu mai mari de 1 Mb) şi lista de dialoguri în limba engleză, într-un format comun care conține obligatoriu timecode-ul filmului (.srt, .sub). Nu se acceptă fișiere .pdf sau .xls.

·         În formularul de înscriere vă rugăm să menţionaţi URL-ul de unde filmul poate fi descărcat, respectiv parola necesară pentru descărcare.  

·         Filmele vor fi acceptate doar în forma fişierelor digitale, rezoluţie HD, ori în lipsa variantei HD la ceea mai bună rezoluţie existentă.

·         Printarea formularului de înscriere nu este necesar.

·         Data-limită pentru recepţionarea formularelor de înscriere şi a filmelor este 20 septembrie 2017.

·         În cazul în care până la termenul stabilit filmul nu ajunge la organizatori înscrierea va fi anulată.

 

4.      Participarea la festival:

·         Un juriu de preselecţie independent va decide asupra participării filmelor în programul de concurs sau în programul adiţional al festivalului.

·         Lista filmelor selecţionate va fi publicat la începutul lunii octombrie pe site-ul U.D.T.M. la adresa: www.alternativeiff.ro. Numai acei autori vor fi anunţaţi prin e-mail, ale căror filme au fost selecţionate în programul de concurs.

·         Regizorii sau reprezentanţii filmelor selecţionate pentru programul de concurs vor fi invitaţi la Festival. Organizatorii suportă cheltuielile de cazare şi de masă ai invitaţilor pe toată durata festivalului. Festivalul nu acoperă cheltuielile de transport ale invitaţilor.

·         În cazul filmelor selecționate, participanții vor trimite copiile de proiecție într-unul dintre următoarele formate digitale: H.264, AVI, MOV sau MPEG-2, rezoluţie HD ori în lipsa variantei HD la ceea mai bună rezoluţie existentă. Fișierele digitale pot fi încărcate pe serverul ftp al festivalului sau trimise prin transfer electronic.

·         Toate filmele cu dialog trebuie să aibă subtitrare în limba engleză.

·         Festivalul nu plătește drepturi de proiecție pentru filmele înscrise.

 

5.      Premiile festivalului:

·         Premiile festivalului constau în bani şi sunt acordate de un juriu internaţional.

·         Competiţia filmelor este una generală, nu se acordă premii pe categorii. Juriul va premia cele mai bune filme, indiferent de categoria acestora.

·         Festivalul are un premiu special, acordat pentru cel mai bun film studenţesc sau film de debut.

 

6.      Folosirea materialelor în scopuri promoţionale:

·         Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE îşi rezervă dreptul de a proiecta o secvenţă din film sau filmul complet în scopuri didactice şi de promovare a festivalului în mass-media şi în cadrul evenimentelor de gen, în selecţiile ‘Best of’, ce cuprind palmaresul ultimei ediţii, în cadrul festivalurilor la care ALTER-NATIVE este invitat.

·         Pentru promovarea festivalului, concurenţii autorizează folosirea de către organizatori a informaţiilor şi imaginilor trimise în scopul realizării catalogului festivalului dar și punerea la dispoziţia presei a acestor imagini / materiale video si alte informaţii pentru difuzarea unor emisiuni TV dedicate Festivalului (fără pretenţii financiare).

 

7.      Acceptarea termenilor:

·         Participarea la festival presupune acceptarea condițiilor menționate în prezentul regulament.

 

 


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház MEDIAWAVE Balassi Institute Filmtettfeszt Jazz&Blues Club The Office Club Financed by AFCN CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Communitas Alapítvány CNC Bethlen Gábor Alap Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice Sponsors Lasprom Groupama Asigurari NetConf Multinvest Alton Group Phoneprest Bristol Bus kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio Leco MEDIAPARTNER CineFun.ro Aarc Filmtett Erdély TV Vasarhelyi Hirlap Népújság Maszol Zi de zi Ziarul de Mures Punctul Erdely FM Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió Kolozsvari Radio Kiss FM GaGa Zile si Nopti