Programe adiţionale - concerte

Miercuri – 7. noiembrie –

Vizionari, poeţi, vagabonzi


Földes László Hobo – voce

Cu participarea lui: Gál István – baterie, Igali Csanád – clape, Kiss Zoltán – chitară, Pengő Csaba chitară bas, contrabas

Spectacolul este o încercare de a găsi și a evidenția legătura dintre poezie și versurile muzicii rock exigente. Pe de o parte îi avem pe Villon, Ginsberg, Ady, József Attila, Faludy, Pilinszky și Csokonai Vitéz Mihály, iar pe de cealaltă parte, încercăm să trecem puntea cu cântece de Bob Dylan, Morrison, Vîsoțki și Tom Waits.


Joi – 8. noiembrie –

Hei, Magyar Joe!


Földes László Hobo – voce

Cu participarea lui: Gál István – baterie, Igali Csanád – clape, Kiss Zoltán – chitară, Pengő Csaba chitară bas, contrabas

Punctul de plecare al acestui spectacol este piesa „Hey Joe”, devenită faimoasă datorită lui Jimi Hendrix. Este despre greșeala fatală comisă de un om de rând maghiar prin uciderea soției sale, urmată de ispășire și mustrări de conștiință.


Vineri – 9. noiembrie

Emeric Imre & Jimi Laco


Emeric Imre – chitară electroacustică

Jimi Laco – chitară electroacustică, bouzuki, vioară

Emeric Imre e unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică folk, un artist profund, cu o fire poetică, ale cărui bucurii și tristeți sunt împărtășite publicului prin intermediul compozițiilor sale. S-a născut în Cluj și de la tatăl său a moștenit dragostea pentru muzică. Cu sensibilitate, redescoperă, zi după zi, frumosul şi esenţa vieţii, cu bucurii, miracole şi tot ce îi este dat... Prin muzica sa, dăruieşte publicului faţete de viaţă, cu „speranţa într-o lume care să redescopere frumosul şi esenţa vieţii trăite cu iubire şi pace”.

Jimi Laco este unul din cei mai apreciaţi instrumentiști din România. A copilărit în Cluj și provine dintr-o familie de muzicanţi. Din 1994 până azi a cântat împreună cu trupa sa, Nightlosers, pe marile scene din întreaga Europă la chitară, vioară, bouzouki și nu numai. Are de asemenea colaborări cu Orient Expres, Adrian Berinde, Emeric Imre și alţi artiști/trupe din ţară.


Sâmbătă – 10. noiembrie – Jazz&Blues Club

Gyárfás–Premecz Organ Trio

Organ Grinder’s Suite


György Jeszenszky – tobe

István Gyárfás – chitară

Mátyás Premecz – orgă Hammond

Există un vid imens în muzica jazz maghiară dacă ne referim la sonoritatea specială chitară – orgă Hammond. Piesa Organ Grinder’s Suite evocă stilul jazz care a cucerit întreaga lume la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, aducând un omagiu celor mai proeminenți reprezentanți ai stilului.

Cele zece părți ale suitei sunt strâns legate între ele, păstrând în prim-plan cele două instrumente dominante. Chitara și Hammond-ul se completează reciproc, convieţuiesc în mare parte în armonie, își șoptesc vorbe tandre, dar se mai şi ceartă, uneori se și întrec; când unul, când altul preluând controlul. În final, se întorc la punctul plecare, unde stăpâneşte din nou armonia. În tot acest timp, swing-ul pulsează ca un râu lent, dar de nestăvilit.

Sunetele de orgă sunt trezite la viaţă de tânărul și talentatul Mátyás Premecz pe legendara orgă Hammond B-3. La tobe este excelentul György Jeszenszky, unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai acestui instrument în Ungaria, şi totodată profesor la Secția de Baterie al Academiei de Muzică „Franz Liszt”. (István Gyárfás, chitarist jazz)

István Gyárfás în 2018 a fost din nou desemnat „chitaristul anului”, câştigând votul la toate categoriile de votanţi de pe site-ul Jazzma.hu: public, muzicieni și critici de muzică.


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Balassi Institute Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház MEDIAWAVE Jazz&Blues Club Universitatea de Artă Teatrală CineEuropa Financed by CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ AFCN Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice CNC Bethlen Gábor Alap Nemzeti Kulturális Alap Communitas Alapítvány Sponsors Leco Ortoprofil Groupama Asigurari NetConf Alton Group Phoneprest kaSound Transport Local Petry Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio MEDIAPARTNER CineFun.ro Aarc Filmtett Erdély TV Népújság Székelyhon Liget.ro Székelyhon - Vásárhelyi Hírlap Krónika Pannon RTV Zi de zi Ziarul de Mures Punctul Erdely FM Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió Kolozsvari Radio Kiss FM GaGa Zile si Nopti