Programe adiţionale - concerte

Miercuri – 8. noiembrie – 19:30

Tren încet – concertul BOB DYLAN al lui HOBO


Földes László Hobo – voce 

Cu participarea lui: Brády Márton – chitară, Gál István – baterie, Igali Csanád – clape, Kiss Zoltán – chitară, Pengő Csaba contrabas

„Cu primele sale piese scrise la începutul anilor 60, Bob Dylan a răsturnat regulile și practica versurilor rock. I-a arătat o nouă cale lui Mick Jagger, John Lennon, Neil Young și alții. L-am văzut live de trei ori și am rămas uimit că nu-și salută publicul, nu-i mulțumește pentru aplauze și nu-și ia rămas bun. Fără Dylan, muzica rock nu ar fi putut să treacă peste limitele muzicii pop tradiționale. Nu întâmplător s-au făcut mii de cover-uri după piesele sale. Pentru mine acum a sosit timpul să aşez alături de blues-urile negrilor și piesele de Rolling Stones, Jim Morrison, Tom Waits și Vladimir Vîsoțki, pe care le-am cântat în maghiară, și 15 cântece de-ale lui Bob Dylan, traduse de mine.” (HOBO)

Joi – 9. noiembrie – 19:45

1945 – Film în viziunea sunetelor

concert-film de Tandemul Baza de Furaj


Gőz László – scoici, trompetă bass

Szemző Tibor – flaut, naraţie

În această seară duetul Baza de Furaj evoluează pentru prima dată pe o scenă din Târgu Mureș. Recitalul lor este un fel de dezvoltare și expansiune live a universului muzical compus de Szemző Tibor pentru filmul „1945”. Gőz reflectă cu atitudinea sa inconfundabilă asupra sunetelor filmului, Szemző călăuzește publicul pe parcursul acestei călătorii stranii în timp, concentrându-se pe o singură zi din vara anului 1945 și evocând sursele compoziției muzicale, precum și textele din care s-a inspirat. Materialele vizuale ale acestui spectacol neconvențional sunt completate de fragmentele din film și cadrele neincluse filmate în alb-negru de Ragályi Elemér, respectiv fotografii de epocă.


Vineri – 10. noiembrie21:30 The Office Club

Soul Serenade


Adelina Chivu – voce, kazoo, u-bass

Andrei Rotariu – voce, chitară, muzicuţă şi tamburină

Codruţ Andrei – mandolină

Soul Serenade este o nouă şi revigorantă interpretare acustică a direcţiei de „old time blues & jazz” care te va purta de pe străzile din Chicago până pe drumurile prăfuite din sud.

În martie 2013, trupa a obținut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind şi prima participare a României la acest festival-concurs.

În noiembrie 2013 în cadrul renumitului festival „Blues Sur Seine” din Franţa trio-ul bucureştean a fost „opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câştigătoare Grammy.


Sâmbătă – 11. noiembrie – 18:00

Kozma Orsi Quartet

Prints Of 10 Years (Amprentele celor zece ani)


Kozma Orsi – voce

Cseke Gábor – pian

Hárs Viktor – chitară bas

Pusztai Csaba – tobe

Prezenţa scenică şi vocea cristalină a cântăreței Kozma Orsi, interpretarea sensibilă, virtuoză a lui Cseke Gábor, pianistul formației şi unul dintre compozitori, prezența marcantă, vie a basistului, textierului și compozitorului Hárs Viktor, precum și acompaniamentul precis asigurat de bateristul Pusztai Csaba oferă o experienţă incitantă iubitorilor de jazz.

Kozma Orsi Quartet, care are la activ trei albume de studio (Hide And Seek, Embrace, Soulprints), numeroase premii și nenumărate concerte în Ungaria și în străinătate, sărbătorește în 2017 zece ani de la înființare cu un concert special „Best Of”. Programul acestui concert cuprinde selecția celor mai bune compoziții proprii, precum și a prelucrărilor preferate (Sting, Viktoria Tolstoy, LGT), dar și câteva piese noi compuse special pentru această ocazie. Kozma Orsi Quartet va prezenta acest program aniversar în turneul din Transilvania și București.

https://www.facebook.com/kozmaorsiquartet

https://www.youtube.com/user/KozmaOrsiQuartet


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház MEDIAWAVE Balassi Institute Filmtettfeszt Jazz&Blues Club The Office Club Financed by AFCN CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Communitas Alapítvány CNC Bethlen Gábor Alap Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice Sponsors Lasprom Groupama Asigurari NetConf Multinvest Alton Group Phoneprest Bristol Bus kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio Leco MEDIAPARTNER CineFun.ro Aarc Filmtett Erdély TV Vasarhelyi Hirlap Népújság Maszol Zi de zi Ziarul de Mures Punctul Erdely FM Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió Kolozsvari Radio Kiss FM GaGa Zile si Nopti