ALTER-NATIVE 25

FESZTIVÁLSZABÁLYZAT 

1.      Általános tudnivalók:

·         Az ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Románia legrégebbi rövidfilm fesztiválja. Minden év november első hetében kerül megrendezésre a Maros megyei Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség szervezésében.

·         A 25. ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál időpontja 2017. november 8 – 12, helyszíne a marosvásárhelyi Kultúrpalota.

 

2.      Jelentkezési feltételek:

·         A fesztiválnak nincs benevezési díja.

·         Csak 2015. február 1. után befejezett munkákat fogadunk el.

·         A filmekre vonatkozóan téma- és műfaji megkötés nincs.

·         A benevezett filmek időtartama nem haladhatja meg a 30 percet.

·         Korábban már nevezett filmeket nem fogadunk el.

·         Nem fogadjuk el olyan filmek nevezését, amelyek teljes egészében megtekinthetőek az interneten. A fesztivál fenntartja a jogot, hogy – akár a versenyprogram meghirdetése után is – kizárhassa műsorából a világhálón korábban közétett filmeket.

·         Minden filmhez külön benevezőlapot kell kitölteni.

 

3.      A jelentkezés menete:

·         A benevezőlapot online kell kitölteni és elküldeni. Kitöltéskor kérünk feltölteni egy-két (1 Mb-nál nem nagyobb) fotót a filmből és az angol nyelvű, timekódos dialóglistát .srt vagy .sub kiterjesztésben. Nem fogadunk el pdf vagy .xls fájlokat.

·         A benevezőlapon kérjük megadni az URL címet, ahonnan a filmet letölthetjük, illetve a letöltéshez szükséges jelszót.

·         A filmet csak digitális fájlformátumban HD felbontásban fogadjuk el. HD felbontású változat hiányában a filmet a lehető legjobb felbontásban kell feltölteni.

·         A kitöltött benevezőlapot nem szükséges kinyomtatni.

·         Az online nevezési lap és a filmek beérkezési határideje: 2017. szeptember 20. 

·         Amennyiben a nevezett film a nevezési határidőig nem érkezik meg, a nevezést töröljük.

 

4.      Beválogatás és verseny:

·         A beérkezett filmek megtekintése után az előzsűri dönt a kategóriáktól független versenyprogramban való részvételről, vagy a kiegészítő programban való bemutatásról.

·         A versenybe válogatott filmek jegyzéke október elején kerül nyilvánosságra a MADISZ honlapján: www.alternativeiff.ro. E-mailen csak a versenyprogramba válogatott filmek alkotóit értesítjük.

·         A versenybe válogatott filmek rendezőjét (vagy egy képviselőjét) meghívjuk a Fesztiválra és teljes ellátását biztosítjuk. A fesztivál nem fedezi a meghívottak utazási költségeit.

·         Kötelező a timekódos dialóglista .srt vagy .sub kiterjesztésben.

·         A versenyprogramban szereplő filmekért a fesztivál nem fizet bérleti vagy vetítési díjat.

 

5.      Díjak:

·         A nyertes alkotások rendezői pénzjutalomban részesülnek.

·         A díjakat a nemzetközi zsűri ítéli oda, a filmek kategóriájától függetlenül.

·         A fesztiválnak egyetlen kategóriadíja van, amellyel a legjobb diákfilmet vagy a legjobb elsőfilmet díjazzuk. 

 

6.      Alkotások promóciós felhasználása:

·         Az ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál fenntartja a jogot, hogy propaganda anyagként, nem kereskedelmi célokra, felhasználja a filmről beküldött kép és írott anyagokat, illetve a film egy részletét (max. 10%), a média különböző területein.

·         A fesztiválra nevezett filmek bemutatásra kerülhetnek a fesztivált bemutató és népszerűsítő rendezvényeken.

·         Amennyiben a nevezett alkotás díjazásban részesül, a jelentkező hozzájárulását adja a díjazott film vetítéséhez a következő fesztivál kezdetéig (a vetítések kizárólag a Fesztivál bemutatását vagy oktatási célokat szolgálhatnak), illetve megjelentetéséhez a fesztivál által kiadásra kerülő DVD-lemezen (kizárólag promóciós felhasználásra).

·         Az online nevezési adatok és szövegek – a személyes adatokon kívül – feldolgozás után automatikusan megjelennek a fesztivál weboldalán. Ahol külön követhető a nevezés és a kópia/feltöltés beérkezése. Arról külön értesítést nem küldünk.

 

7.      A Szabályzat elfogadása:

·         A jelentkezési lap Fesztiválra történő benyújtásával a jelentkező elfogadja az ezen dokumentumban feltüntetett szabályokat.

 

 

 

 

 

 


PARTNER CONSILIUL JUDETEAN MURES Universitatea de Artă Teatrală Teatrul National Tîrgu-Mureş/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház MEDIAWAVE Balassi Institute Filmtettfeszt Jazz&Blues Club The Office Club Financed by AFCN CONSILIUL LOCAL TÎRGU-MURES MUNICIPIUL TÎRGU-MUREŞ Communitas Alapítvány CNC Bethlen Gábor Alap Guvernul Romaniei Departamentul pentru Relatii Interetnice Sponsors Lasprom Groupama Asigurari NetConf Multinvest Alton Group Phoneprest Bristol Bus kaSound Transport Local Zander Team Carocomp Toyota Eurocar Trading Zooku-Myhost OSLI studio Leco MEDIAPARTNER CineFun.ro Aarc Filmtett Erdély TV Vasarhelyi Hirlap Népújság Maszol Zi de zi Ziarul de Mures Punctul Erdely FM Radio Tg. Mures Marosvásárhelyi Rádió Kolozsvari Radio Kiss FM GaGa Zile si Nopti